Appelsiinin tuoksua · Elokuvat · Nyt

Anna hyvän kiertää

Katsoin juuri toisen kerran Anna hyvän kiertää -elokuvan (Pay It Forward, 2000 USA). Tällä kertaa se ei järkyttänyt niin paljon kuin ensimmäisellä kerralla, mutta itketti yhtä paljon. Maailman muuttamisen tai jopa parantamisen mahdollisuutta tutkiskellaan 11-vuotiaan Trevorin yhteiskuntaopin tehtävän kautta. Pojan idea on yksinkertainen: kun teet hyvän teon toiselle, älä odota vastapalvelusta, vaan ’anna hyvän kiertää’. Pyyteettömien palvelusten ketjun kasvaessa maailmasta tulee parempi paikka asua ja elää – vai tuleeko? Poika huomaa kuitenkin tehtävän toteuttamisen myötä, että ihmiset eivät välttämättä haluakaan muuttua, vaikka toinen tarjoaisikin apua. Tätähän minä olen yrittänyt tehdä eli tarjonnut apua, että äiti parantuisi. En voi kuitenkaan pakottaa toista parantumaan, koska hän ei tajua itse olevansa sairas.

Jonain päivänä voi kaikki olla kuitenkin liian myöhäistä. Annan siis hyvän kiertää omalta osaltani hymyilemällä, kuuntelemalla, halaamalla ja kertomalla läheisilleni, kuinka paljon heistä välitän.

Osallistu.
Autat.

Ole hyvä ja anna hyvän kiertää. Vielä ehdit osallistua Yhteisvastuukeräykseen, joka on käynnissä vielä huhtikuun loppuun saakka teemalla Ehjä lapsen mieli. Keräys auttaa lapsia, joiden vanhemmilla on mielenterveyden ongelmia.

6 vastausta artikkeliin “Anna hyvän kiertää

 1. Katsoin saman elokuvan, ja vaikka olin nähnyt sen ennenkin, loppuratkaisu avasi kyynelkanavat oikein kunnolla.

  Ajatus on hyvä: kun tekee toiselle hyvää, se tuntuu hyvältä omassakin sydämessä. Olen testannut tätä monta kertaa töissä ja kotona, ja aina se toimii. Ihmisen aivot ovat sellaiset, että ne luulevat hyvää antaessaan saavansa jotakin.
  🙂

 2. Hei! Olet tällä hetkellä ykkös-suosikkini blogeista. Osaat kirjoittaa niin hienosti, että eläytyminen tilanteeseesi on helppoa. Jaksuja!
  Toivottavasti sinulla ei ole mitään sitä vastaan että mainostan sinua?!

 3. Hei holiton!

  Ihana kuulla, että ajatuksistani on apua ja niihin pystyy eläytymään. Kiitos toivotuksista ja saat ilman muuta mainostaa minua : )

  Otin heti sinutkin tilaukseen omalle blogilistalleni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s