Appelsiinin tuoksua · Bloggaus

Uusia blogitaitoja

Tekemällä oppii. Näin on käynyt blogia kirjoittaessa. Olen oppinut paljon uusia asioita; niistä uusimpana opin, kuinka juttuun lisätään videoleike.

Blogin yläpalkista löytyy mm. sivut:

Tilastoja – blogin katselukerrat, artikkelimäärä, kommenttimäärä, 30 päivän sisällä suosituimmat jutut ja hakusanoja.

Väriä – tietoa oranssista ja keltaisesta ja väriterapiasta.

Hakemisto

7 vastausta artikkeliin “Uusia blogitaitoja

 1. Bloggaamisessa on, kirjoittamisen ja vuorovaikutuksen lisäksi, parasta juuri se, että se motivoi kokeilemaan kaikkea uutta tietotekniikan alalla. Itsekin olen hämmästynyt ”osaamisestani” -paljon sellaista, mitä en olisi osannut kuvitellakaan vuosi-kaksi sitten.

 2. Hei SusuPetal ja kiitos kommentista!

  Olen suurimmaksi osaksi itseopiskellut kaiken tietotekniikkaan liittyen, joten kaikki uusi on aina ollut palkitsevaa. Olen vuoronperään käyttänyt sekä Mac- että PC-koneita ja suuntaus näyttää jatkuvan.

  Välillä pidin kotia it (informaatioteknologia, entinen atk = automaattinen tietojenkäsittely)-vapaana vyöhykkeenä, mutta sitten huomasin, että se on täysin itsestä kiinni, kuinka aikansa käyttää. Nykyään sitä voi nettiäkin käyttää kännykällä, eikä siihen tarvita tietokonetta : )

 3. Minä olen vielä jossain asioissa hurjan kiltti. Hih, edelleen.

  Minua usein pistää silmään se, että laitat paljon kuvia ilman lähdetietoja ja laulunsanoitukset kokonaisuudessaan sivullesi. Mietin niitä tekijänoikeuksia.

  Tottahan netti on täynnä laulunsanoituksia. Sieltähän niitä saa kuka vain. Mutta en itse vain laita niitä sivuilleni. Ehkä lainaan pikku pätkiä. Käsittääkseni lainaaminen on sallittua, kunhan ilmaistaan lähteet kunnolla. Ilmaisia kuviakin löytyy netistä pilvin pimein. Olen käyttänyt siitä sitten, jos en ole omia ottanut kamerallani.

  Olen jossain asioissa hirveän tarkka omalla kohdallani. Että toimisin oikein ja lakien mukaan. Joskus siitä on jopa haittaa arkielämässä. Olen kyllä oppinut hieman joustamaan joskus. Voin hätätapauksessa ajaa autolla pyörätietä pitkin. Mutta se tosiaan vaatii hätätapauksen!

  Sain muuten kovan läksytyksen noista tekijänoikeuksista eräässä toisessa blogissa. Käypä lukemassa miten siinä kävi. Hih. Tässä:

  http://kirja05.vuodatus.net/blog/568716

 4. Voi taivas, mikähän mut motivois edes siedettävälle tasolle tietokonetaidoissa… Kateeks käy! Jopa tarvitsisin niitä taitoja työssä, mutta kun niiden opettelu on totisesti tervanjuontia… Mistä toi motivaatio oikein löytyy!

 5. Hei HeidiR,

  Tekijänoikeuksista voisi puhua vaikka kuinka paljon ja olenkin niitä paljon miettinyt ja tutkaillut. Olen tullut siihen tulokseen, että käytän kuvia omassa blogissa vain kuvituksena. En pyri saamaan mitään taloudellista hyötyä, enkä käytä niitä mihinkään muuhun tarkoitukseen. Mikäli blogissani julkaistua asiaa (esim. viittausta, laulun sanoja tai kuvaa) vaaditaan poistamaan, niin poistan sen välittömästi. Mm. Eino Leinon Lapin kesä -sanat voi julkaista blogissa, koska tekijä on kuollut vuonna 1926 eli kauemmin kuin 70 vuotta sitten. Jokaisen laulun kohdalla olen maininnut laulun nimen ja esittäjän sekä laittanut esiin linkit kyseisen esittäjän kotisivulle. Näin siis johdatan lukijoita alkuperäiselle lähteelle.

  Sitäkin olen miettinyt, että pitääkö webbilinkin julkaisemiseen pyytää lupa. Tekijänoikeuden kannalta lupaa ei tarvita. Eri asia on sitten, mitä kukin pitää eri tilanteissa kohteliaana tai muuten aiheellisena. Tietenkään webbilinkiin ei saa viitata tavalla, joka antaa harhaanjohtavan kuvan dokumentin alkuperästä tai tekijästä, koska se loukkaisi tekijän moraalisia oikeuksia.

  Webin ”isä” Tim Berners-Lee on kirjoituksessaan Links and Law: Myths korostanut linkittämisen vapauden merkitystä, ja hänen kantansa on painokkaasti tämä:

  ”There is no reason to have to ask before making a link to another site.”

  Tekijänoikeutta tullaan jossain vaiheessa jälleen muokkaamaan ja varmaan lieventämäänkin, sillä se on joiltakin osin muodostumassa kohtuuttomaksi esteeksi tiedon välittämiselle, luovalle työlle ja tekniselle kehitykselle.

 6. Hei Alia!

  Lähetän sinulle motivointihalit, jos vaikka sitten tietokonekärpänen purisi lempeästi sinua ja saisit innostuksen : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s