Appelsiinin tuoksua · Koulukiusaus · Vastuullinen vanhemmuus

Koulukiusaus

Olen kirjoittanut aiemmin koulurauhan julistamisesta ja omista koulukiusausmuistoista. Olen kolmen lapsen äiti. Kaksi lapsista ovat kouluikäisiä ja ovat kärsineet oman osuutensa koulukiusauksesta. Sanallista ja fyysistä kiusaamista tapahtui viime lukuvuonna edellisessä koulussa ja jälleen tänä syksynä uudessa koulussa. Kiusaajina ovat olleet samat tekijät, jotka siirtyivät mukana uuteen kouluun. Kyseessä ovat hyvistä perheistä olevat koulussa hyvin menestyvät lapset. Olen molemmissa tilanteissa ottanut yhteyttä kouluun ja saanut opettajat puuttumaan kiusaamiseen rautaisella otteella. Toivon, että nyt kiusaaminen on ohi, eikä sitä enää tapahdu.

Koulukiusaamisesta materiaalia:

Keinoja koulukiusaamisen lopettamiseen:

 

6 vastausta artikkeliin “Koulukiusaus

 1. Koulukiusaamista on käsitelty julkisuudessa viimeisen 10-vuoden aikana todella paljon ja on hyvin tiedossa että monet lapset ja nuoret, ja jopa lasten vanhemmat kärsivät koulukiusaamisen johdosta, joten ihmettelenkin MIKSI asialle ei ole tehty vielä mitään näkyvää ja pysyvää?

  Olen perustanut jo vuonna 2006 koulukiusaaminen_stop adressin. Omaa poikaani on kiusattu koulussa jo 1-luokasta lähtien ja olen myös itse ollut
  koulukiusattu koko peruskoulun ajan. Tällä hetkellä poikani käy kotikoulua koska suomen peruskoulut eivät pysty täyttämään perusopetuslaissa luvattua turvallista opiskeluympäristöä lapsille.

  Olen adressin tiimoilta saanut paljon postia eri puolelta suomea koulukiusatuilta sekä heidän vanhemmiltaan ja muilta joita aihe koskettaa. Olen myös tavannut ihmisiä eri puolelta suomea ja voinkin sanoa että tilanne suomen kouluissa on kriittinen, se näkyy myös viime aikaisissa tapahtumissa. Ihmettelenkin miten hallitus ei ole vieläkään tehnyt asialle yhtään mitään? Kuinka monta viatonta uhria pitää vielä tulla ennenkuin hallitus puuttuu
  asiaan?

  Kaikki jotka ovat joutuneet joskus koulukiusatuiksi tietävät miten kiusaaminen vaikuttaa ihmisen mielialaan ja lopulta myös käyttäytymiseen.Kertaan tässä mitä kirjoitin perustamassani koulukiusaamis-adressissa jo vuonna 2006: ”Koulukiusaamisesta aiheutuvat traumat, turvattomuuden tunne, pelkotilat, masennus ja muut vakavat ongelmat ovat uhkana lapsen tasapainoiselle kehittymiselle. Aika monen kiusatun uhrin
  lapsuus ja nuoruus menevät pilalle, ja lisäksi kiusaamisesta aiheutuneet traumat seuraavat koulukiusaamisen uhria koko hänen loppuelämänsä ajan.
  Jotkut ovat jopa tappaneet itsensä kiusaamisen takia kun eivät ole enään jaksaneet/kestäneet sitä, ja on julkisuudessa ollut myös tapauksia joissa kiusaajat ovat tappaneet kiusatun uhrinsa.”

  Kuten entinen opetusministeri sanoi; ”oppimisympäristöllä on oleellinen vaikutus lapsen ja nuoren kasvuun ja oppimiseen sekä hyvinvointiin” ..
  Sanomattakin on aivan varmasti meidän kaikkien tiedossa mitä jatkuva kiusaaminen tekee lapsen ja nuoren psyykkeelle, hyvinvoinnista tulee pahoinvointi. Koulukiusaamis asialle on tehtävä jotain näkyvää ja pysyvää, näin ei saa enään jatkua!

  Nuorten masennusta on toistettu, toistettu ja vielä kerran toistettu mediassa aamusta iltaan ja illasta aamuun joka ainoasta tuutista. Koska ne lopettavat sen toistamisen ja alkavat sensijaan toimia asian hyväksi?
  Koska tulee se lopullinen PISTE?

  Miksi me emme kysy, ja vaadi, mitä opetusministeriö sekä hallitus aikovat tehdä asioiden parantamiseksi?

  Käykää allekirjoittamassa adressi osoitteessa: http://www.adressit.com/koulukiusaaminen_stop

  Vaaditaan yhdessä hallitukselta ja opetusministeriöltä toimia lasten ja nuorten turvallisen koulunkäynnin takaamiseksi sekä selkeitä sääntöjä ja ohjeita kouluihin tämän vakavan henkisen ja fyysisen koulukiusaamisongelman ratkaisemiseksi ja lopettamiseksi. Suomen peruskoulut tarvitsevat lisää ammattitaitoista henkilökuntaa, myös koululuokkien kokoa on pienennettävä. Ruotsin suunnittelema lakiesitys, jolla kiusaajat voitaisiin pakottaa vaihtamaan koulua olisi otettava myös Suomessa käyttöön. Nuorisotyöhön on muutenkin panostettava enemmän sekä ehkäistävä nuorten ja lasten syrjäytymistä.

 2. Hei Susanne ja kiitos kommentoinnista!

  Toit hienosti esille koulukiusaamiseen liittyviä asioita. Hyvä, että olet lähtenyt liikkeelle asian tiimoilta ja laittanut nettiin adressin allekirjoittamista varten. Suosittelen jokaista allekirjoittamaan adressin, jotta muutos on mahdollista saada aikaan!

 3. Hei Black Celebration ja kiitos kommentoinnista!

  On hyvä, että purat omia kokemuksia virtuaalipaperille! Olet kulkenut pitkän matkan, eikä varmasti ole ollut helppoa.

  Hyvää viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s