Appelsiinin tuoksua · Keskenmeno · Lääketiede · Muistoja · Vastuullinen vanhemmuus

Enkeliblogi

Pohdiskelin ja purin tuntojani sekä muistojani eilen keskenmenoista. Sattumalta törmäsin kyseisenä aikana kirjoittamiini teksteihin, jotka ovat elämäni ensimmäisen blogin tekstit. Olin unohtanut koko asian sekä kirjoitukset että olin pitänyt lyhyen aikaa blogia. Tallensin viestit tähän talteen. Kyyneleet ovat taas lähellä.

7+0
21.06.2005

Hei pikkuinen!

Äiti on vielä töissä kirjoittamassa elämänsä ensimmäistä blogia, kun sinä kellut pienenä pisteenä äidin masussa. Äiti on onnesta sekaisin, kun 12 vuoden tauon jälkeen äiti odottaa vauvelia. Alkuraskaus on sujunut aika helposti, jos ei lasketa huimausta ja väsymystä. Äidin verenpaine on ollut viimeiset 12 vuotta lievästi koholla ja seurannassa, mutta nyt -hupsis- olet saanut äidin verenpaineen laskemaan arvoihin 114/76. Äiti huimaa aamusta iltaan ja välillä tuntuu kuin seisoisi yhtäaikaa kahdessa eri paikassa : ) Raskaustestit tehtiin 5.6. ja 7.6. Sinun isäsi ei uskonut heti ensimmäisen raskaustestin himmeästi positiivista tulosta, vaan melkein vaatimalla vaati, että äiti pissailee tikkuun jatkossa joka päivä, he hee… No, 7.6. tehty raskaustesti riitti, kun sekin testi näytti plussaa. Ensimmäinen neuvolakäynti on sovittu 4.7. ja ensimmäinen äitiysneuvolalääkärikäynti 25.7. Silloin varmaan kuulemme isän kanssa sinun sydänäänesi ensimmäisen kerran. Äiti on ollut aiemmin kerran raskaana, kun isommat lapset olivat äidin masussa. Sisarustesi isä on eri isä kuin sinulla, koska heidän isä ei enää asu äidin kanssa avioeron vuoksi. Sinun isäsi on aivan ihana ja odottaa kovasti, että saa sinuun ensimmäisen kosketuksen neuvolakäyntien kautta. Voi, kun olisit jo niin iso, että voisit potkia äidin masua! No, päivät ja viikot vilistävät nopeasti ja kesä on kauneimmillaan. Äiti harrastaa puutarhanhoitoa ja juhannusruusut ovat juuri puhkeamaisillaan kukkaan. Juhannusviikonloppu alkaa torstaina iltapäivällä ja silloin on luvassa muutama ansaittu lepopäivä töistä. Äidin kesäloma on ensimmäisellä heinäkuun viikolla ja 3 ensimmäistä elokuun viikkoa. Silloin äiti köllii auringossa ja nauttii kesästä.

Voi hyvin, pikkuinen! Kirjoittelen sinulle taas pian, rakkaudella, äitisi : )

7+5
26.06.2005

Hei pikkuinen!

Äiti ja isä ovat sisarustesi kanssa juhannusta viettämässä isän sukulaisten luona. Äidin huimaus on vähän vähentynyt, mutta pienoinen masunipistely ja ruskea vuoto ovat huolestuttaneet äidin ja isän. Äiti on käynyt ahkerasti lukemassa raskausfoorumien sivuja. Sieltä on löytynyt paljon tarpeellista tietoa. Jos äidin olo ei helpotu huomiseen mennessä, niin sitten on aika soittaa neuvolaan. Näin vapaapäivää viettäessä on helppo olla, mutta huomenna alkavat jälleen työt, eikä äiti oikein osaa olla rauhallinen työmaalla. Äiti porhaltaa palaverista toiseen ja pitää koulutuksia liukuhihnalla, että siinä tuppaa välillä omasta terveydestä huolehtiminen unohtua. Sinun hyvinvointisi on kuitenkin kaikkein tärkeintä. Siksi äiti harkitsee yksityislääkärillä pistäytymistä. Sinusta voisi saada ensimmäisen konkreettisen havainnon, jos yksityislääkäri tekisi ultraäänitutkimuksen. Neuvola-aikahan on vasta heinäkuun 4. päivä. Ei taida äiti jaksaa odottaa niin pitkään : ) Äiti toivoo, että kaikki menee hyvin ja raskausviikkoja olisi jo enemmän. Tuntuu, että maagisen 12. raskausviikon ylittäminen on niin kaukana. Sisaruksesikin jo tietävät, että sinä olet tulossa. He saivat kuulla juhannusaattona ja aloittivat heti kyselemään kaikenlaista, kuten tuletko sinä alatiesynnytyksellä vai keisarinleikkauksella ja oletko sinä tyttö vai poika ja kuinkas sinä mahdut meille kotiin. Äiti rauhoitteli ja sanoi, että kaikki selviää aikanaan ja tärkeintä on, että saamme sinut perheenjäseneksemme : )

Voi hyvin, pikkuinen, me rakastamme sinua kovasti ja odotamme sitä päivää, kun olet sylissämme! Rakkaudella, äiti : )

8+0
28.06.2005

Hei pikkuinen!

Äiti innostui tänään ja soitti töistä yksityiselle lääkärille ja varasi ultraäänitutkimuksen 6.7. Ihanaa, äiti ja isä saavat nähdä sinut silloin : ) Äitiä huimaili ja väsytti tänään töiden jälkeen, joten pienet torkut tekivät terää. Isä laittoi hyvää kanasalaattia, joten sinäkin sait oman pienen osuuden siitä istukan kautta. Mitäs pidit? Tuleekohan sinusta isompana salaatin ystävä vai ”lihaani”? Sinua odotellaan vielä 32 viikkoa, se tuntuu todella pitkältä ajalta. Vuodenajatkin ehtivät vaihtui pariin kertaan. Juhannuksena tullut ruskea vuoto asettui kolmessa päivässä ja loppui kokonaan eilen. Neuvolantäti rauhoitteli äidin puhelimitse, joten mihinkään tutkimuksiin äiti ei sitten rynnännyt. Ensi viikolla on neuvolakäynti ja uä-tutkimus.

Suukkosia ja halauksia sinne masuun, voi hyvin, rakkaudella äiti : )

8+5
03.07.2005

Hei pikkuinen!

Äiti ja isi kävivät tänään mökillä kertomassa mummulle ja vaarille, että sinä olet tulossa. He olivat aivan onnesta mykkyrällä ja liikuttuivat kyyneliin. Mummun kaksoissiskokin oli paikalla, hänkin kyynelehti. Kaikki onnittelivat, että ihanaa, kun pikkuinen on tulossa. Sitten äiti ja isi kävivät ravintolassa syömässä ja elokuvissa. Illalla äiti aloitti toista kesää peräkkäin etanajahdin takapihan puutarhassa. Etanoista eroon -kirjanen auttoi uusilla vinkeillä. Orvokit, daaliat, juhannusruusu ja iso vuohenjuuri ovat etanahyökkäyksen kohteena. Mutta äiti on valppaana ja aikoo kokeilla seuraavaksi greippi-leikkimökkiä etanoille. Ne eivät kuulemma voi vastustaa sitä. Huomenna on eka neuvolakäynti. Äitiä ja isiä jännittää.

Voi hyvin, rakas pikkuinen! Hyvää yötä!

8+6, pikkuisesta enkeliksi
10.07.2005

Hei pikkuinen!

Luonto astui meidän väliimme, emmekä tule koskaan näkemään. Maanantaina 4.7. oli äidillä raskausviikkoja 8+6 ja ensimmäinen neuvolakäynti oli edessä. Sinne äiti ja isi eivät kuitenkaan päässeet, koska äiti tuli todella kipeäksi. Ambulanssimiehet vievät äidin sairaalaan tutkittavaksi ja sitten suoraan leikkaukseen. Äidillä todettiin kohdunulkopuolinen raskaus. Olit väärässä paikassa oikeaan aikaan. Et ollut päässyt kohtuun asti, vaan jäit kasvamaan matkan varrelle äidin munanjohtimeen. Lääkäri leikkasi sinut ja munanjohtimen pois. Samalla äidin henki pelastui. Olit niin odotettu ja kaivattu. Nyt olet enkelinä taivaassa mummun kanssa. Pitäkäähän hyvää huolta toisistanne!

Rakkaudella, äiti ja isä : )

3 vastausta artikkeliin “Enkeliblogi

  1. Hei Gee ja kiitos, kun kommentoit!

    Olen elämässäni käynyt monenlaista läpi, mutta silti tiedän, että kaikenlaista vieläkin rankempaa voi mahtuu pienen ihmisen elämään. Joskus on parempi hetki, joskus huonompi hetki. Tänään oli itku herkässä vähän joka asian kanssa. Silloin kun asiat kasaantuvat, niin jostain sen pitää purkautua ulos. Nykyään on helpompaa, kun tiedän heti, että voin kirjoittaa pahan mielen pois oman blogini sivuille.

    Kesällä 2005 oli oma hengenlähtö lähellä, eikä kauan odotettu vauva syntynytkään. Silti nyt ovat asiat hyvin, kun minulla on kolme tervettä lasta.

    Lähetän haleja sinulle ja älä suotta murehdi, aika parantaa haavat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s