Appelsiinin tuoksua · Juhlapyhät

Karkauspäivänä 29.2.2008

Tänään on perjantai 29.2.2008 eli karkauspäivä karkausvuonna.

Karkausvuosi on vuosi, jonka helmikuuhun on lisätty 29. päivä eli karkauspäivä, kun normaalisti päiviä on 28. Karkauspäivä lisätään vuoteen, jotta kalenterivuoden vuodenajat vastaisivat todellisia vuodenaikoja. Karkauspäivää vietetään joka neljäs vuosi, koska Maan kierto Auringon ympäri kestää noin 365,25 päivää.

Karkausvuosi on yleensä joka neljäs vuosi, mutta kuitenkin niin, että täydet vuosisadat (eli sadalla jaolliset vuodet) eivät ole karkausvuosia muulloin kuin joka 400. vuosi (eli vuosi on jaollinen 400:lla). Esimerkiksi vuodet 1700, 1800 ja 1900 eivät olleet karkausvuosia, mutta 2000 oli.

via Wikipedia

Häät vai hamekangasta?

Kansanperinteen mukaan tänään saavat naimattomat naiset kosia sinkkumiehiä. Jos naiselle ei vastaa myöntävästi, tulee miehen ostaa naiselle lahjaksi hamekangas.

via Ilta-Sanomat ja Hallatar

Karkauspäivänä 2004…

Iines kyseli omassa blogissaan, että onko kukaan koskaan oikeasti saanut hamekangasta karkauspäivänä vai onko kosinta peräti johtanut avioliittoon?

Taisin kosaista edellisenä karkauspäivänä nykyistä aviomiestäni, mutta kosinta ei johtanut häihin sinä vuonna, enkä saanut hamekangasta. Muita vaatteita kylläkin sain : ) Naimisiin menimme kuitenkin jo seuraavana vuonna, joten tässähän voittivat molemmat : ) Ehkä se alkuperäinen kosintani jäi suotuisaan maaperään. Emme edes menneet ennen häitä kihloihin.

via Jalokiviä

Sai sulhasen ja hamekankaan

Tuija kertoo omassa blogissaan, kuinka ainakin yhtä morsianta on onnistanut tänään. Ullamaaria saa Jyrinsä.

via Tuhat sanaa

Fazer siivosi lakupatukkansa

Cloetta Fazer julkisti tänään uuden ilmeen Fazerin lakritsikääressä. Siinä on pyritty säilyttämään retrohenkisyys ja leikkisyys. Lakupekan naama vaihtui mustapunaiseen pipariin.

via Taloussanomat ja HS.fi – talous

Täti

Turistista on tullut täti – onnittelut! Syntyneellä tyttölapsella on synttärit joka neljäs vuosi. Tulee tädille halvaksi.

via Turisti

Harvinaisten ihmisten päivä

Jenni-Tuulia kertoo blogissaan, kuinka tänään vietetään ensimmäistä Euroopan harvinaisten päivää (1st European Rare Disease Day).

via Vammaisen vartalon kuvat

Intialaista ryhmäjumppaa

Eija esittelee blogissaan karkauspäivän kunniaksi Bollywood-tyylin liikunnan iloa kosiotanssin tahtiin.

via Viides rooli

5 vastausta artikkeliin “Karkauspäivänä 29.2.2008

 1. Mielenkiintoinen karkauspäiväkooste!

  Olen muuten ihmetellyt, miten sun blogisi nimen perään tulee Blogilistalla postauksen otsikko, kun missään muussa blogissa ei sellaista ole. Onko se nykyään mahdollista kaikille vai oletko taiteillut kyseisen asetuksen itse?

 2. Moi Iines ja kiitos kommentoinnista!

  Tuollaisia asioita jäi karkauspäivästä mieleen, kun kävin blogilukijastani 260 blogia läpi : )

  Tuon Blogilistan jutun teen itse manuaalisesti. Kun olen julkaissut uusimman jutun blogiini, menen Blogilistalla omaan profiiliini ja lisään käsin blogini nimen perään hakasulkeisiin uusimman jutun otsikon. Siitä sitten näkee, että mikä on viimeisin juttu. Joku (en nyt muista enää kuka…) teki näin ennen minua ja innostuin häntä matkimaan.

 3. 270 blogia on kamala määrä, mä en tahdo jaksaa seurata mun yhteensä noin 40:ää suosikkia.

  Ikävää, että tuo blogiotsikon päivitys täytyy tehdä manuaalisesti. Toivottavasti joku keksisi siihen automaattisen tavan. Musta on tylsä katsoa samoja postauksia viisi kertaa, sillä moni juttu päivittyy aina kommentoinnin jälkeen. =(

 4. Moi Iines!

  Kiitos vinkistä, Iines – kävinkin tekemässä Blogilistalle parannusehdotuksen Listan kätköistä -blogiin kommenttina numero 12. (http://www.blogilista.fi/kehitysblogi/?p=11):

  ”Käyn manuaalisesti lisäämässä oman blogini nimen perään hakasulkeisiin uusimman blogijuttuni otsikon. Voisikos tämän toiminnon saada tapahtumaan automaattisesti, joko hakasulkeisiin blogin otsikon perään tai omalle rivilleen?”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s