Appelsiinin tuoksua · Blogispotti · Pikku Kakkonen · TV

Runoja ja roskia

Meidän perheen pienimmän lempiohjelma on ollut viime syksystä lähtien Runoja ja roskia. Ohjelmaa on katseltu digiboksilta lukemattomat kerrat. Olen ilahtunut, että tämä ohjelma on päässyt Chicagon lastenelokuvien festivaalin, CICFF:in, kilpailusarjaan mukaan.

Kaksi YLEn ohjelmaa Chicagon lastenelokuvien festivaaliin

Kaksi YLEn ohjelmaa on hyväksytty esivalinnan jälkeen arvostetun Chicagon lastenelokuvien festivaalin, CICFF:in, kilpailusarjaan. Karsinta tehtiin yli 600:sta kilpailuun lähetetystä ohjelmasta.

TV-tuotantojen kilpailusarjaan valittiin Pauliina Jalasmaan ohjaama sarja Huivit, ristit ja suitsukkeet. Neliosaisessa sarjassa Benjam Åkerlund tapaa eri elämänkatsomuksia edustavia kavereitaan. Tässä osassa hän näkee Saran ja Zainabin, jotka kertovat millaista on olla muslimityttö Suomessa. Sarjan on tuottanut Minna Lindroos YLEn Nuortenohjelmista. Ohjelma esitettiin YLE TV2:ssä 30.4.2007.

Festivaalin uuteen, runoon pohjautuvien tv-ohjelmien kilpailukategoriaan hyväksyttiin Laura Joutsin ohjaama Runoja ja roskia. Jukka Itkosen runoon ”Rimelikit” perustuvassa jaksossa kaksi runoilevaa roskakuskia kommunikoi runon sanoin.

Roskakuskit Siiri ja Raikka joutuvat työssään tilanteisiin, jolloin runo vie jalat alta. Roskakuskeja esittävät Samuli Edelmann ja Vilma Melasniemi. Sarjan on tuottanut Edith Film. Kilpailuun hyväksytty jakso esitettiin YLE TV2:ssa 22.9.2007. 12-osainen Runoja ja roskia esitettiin YLE TV2:n Pikku Kakkosen lauantaiaamussa 8.9.2007 alkaen.

Chicago International Children’s Film Festival pidetään 23.10. – 2.11. 2008. Tapahtuma järjestetään nyt 25. kerran. Lisätietoja festivaalista http://cicff2008.org/.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s