Appelsiinin tuoksua · Lääketiede

Nuhakuume

Iski nuhakuume; tuo ihmisten yleisin sairaus. Koko perhe oli jo käynyt taudin läpi. Sinnittelin vitamiineilla ja tahdonvoimalla kolme viikkoa. Olen nyt viidettä päivää kipeänä. Kolmas päivä oli ehdottomasti pahin, kun kuume nousi.

Wikipedia valistaa flunssan hoidosta seuraavaa:

Flunssaan ei ole olemassa paranemista nopeuttavaa hoitoa. Antibioottien käyttö voi altistaa entisestään bakteeriperäisille jälkitaudeille kuten poskiontelotulehdukselle. Flunssaa pidetään ihmisten yleisimpänä sairautena. Se paranee itsestään, ja hoidoksi riittääkin lepo ja oireiden lievitys.

Flunssan oireita voidaan lievittää tavallisilla särkylääkkeillä kuten ibuprofeenilla ja parasetamolilla. Nenän tukkoisuutta ja nuhaa voidaan lyhytaikaisesti helpottaa nenän limakalvon turvotusta poistavalla lääkkeellä. Kansanperinteessä sipulimaitoa pidetään tehokkaana lääkkeenä flunssaa vastaan.

Seuraavassa on esimerkkilääkitys flunssaan. Pääasiallisin hoitomuoto on lepo, koska keho poistaa levossa tehokkaammin taudinaiheuttajia. Kurkkukipu, pääkipu ja muut kivut poistuvat parasetamolilla. Tukkoisen nenän avaa nenäsumute. Väsymys lähtee kofeiinitabletilla. Yskään voi ottaa yskänlääkettä, esimerkiksi kipua lievittävää kodeiinia sisältävää.

Näiden sanojen myötä siirryn levolle hoitamaan itseäni.

Aiemmat kirjoitukset flunssasairastelusta:
13.7.2008: Tartuntataudit
30.6.2008: Veto pois
7.2.2008: Matkaleskenä yksinhuoltajuutta hakemassa
14.11.2007: Flunssa
21.5.2007 Puhelinkeskustelut äidin kanssa
14.5.2007 Juhlien jälkeen
11.5.2007: Kohtuus kaikessa
Lääketiede -aiheiset kirjoitukset

4 vastausta artikkeliin “Nuhakuume

  1. Kun olin pieni, äitini söi raakaa valkosipulia suoraan leivän päälle puristettuna, ei ainakaan vampyyrit tulleet meille !

    Paranemista sinne ; itse olen kanssa sinnitellyt kohta kaksi viikkoa ja toivotaan ettei iske.

  2. Voi pientä! Lepää kunnolla, tämän syksyinen on varsin ärhäkkä virus ja valitettavasti kestää kauan. Minulla on jo kolmatta viikkoa se toinen versio, eli ei kuumetta vaan muuten samat vaivat ja poskiontelot jumissa.

    Paranemisiin.

  3. Hei Maurelita ja lepis ja kiitos kommentoinnista sekä paranemistoivotuksista!

    Kestoniistovaihe on menossa ja sen myötä päänsärky. Jos tämä ei ala pian menemään ohi, niin pitää mennä käymään lääkärissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s