Appelsiinin tuoksua · Huumoria · Juhlapyhät

Hidastelua jonoissa juhannuksen kunniaksi

”Olut on liian kallista. Hidastelkaa kassajonoissa tänään. Välitä eteenpäin.” Osallistuin sitten minäkin tähän juhannusaatonaaton kiertoviestin eteenpäin välittämiseen. Asiasta ovat uutisoineet Helsingin Sanomat, Iltalehti ja Taloussanomat sekä blogijutun kirjoittanut Melkein Blogi.

19.6.2008 klo 15.19 HS: Kiertoviesti kehottaa olutkapinaan kassajonoissa

Kännykkäaika on tuonut kiinteän lisänsä suomalaiseen tapakulttuuriin juhlapyhien yhteydessä. Kaikenlaiset vitsikkäät tekstiviestit kiertävät kännykästä toiseen.

Olutviesti on saanut innoituksensa kuljetusyrittäjien kiertoviestistä, jossa kuljettajia kehotettiin hidastamaan juhannuksen menoliikennettä. Viestillä rahtarit protestoivat polttoaineen kallistumista, joka on ajanut useat kuljetusyrittäjät taloudelliseen ahdinkoon. Juhannuksen viettoon matkaavien onneksi rahtarien protesti peruuntui, kun hankkeen nokkamies ilmoitti hankkeen saavuttaneen tavoitteensa.

19.6.2008 klo 15.13 IL: Tässä seuraava juhannusprotesti – hidastelkaa kassajonoissa!

Hauskaa juhannusprotestia masinoivat tekstiviestit alkoivat toden teolla kiertää juhannuksen aatonaattona torstaina. Pinna voi kiristyä tänään mielenilmauksen takia ruuhkissa, vaikka rekkakuskit viime hetkellä peruivat aikeensa tukkia liikenteen protestina bensan hinnan korkeudelle.

Nyt puhuttaa toinen menovesi. Kännyköissä kiertää tekstiviesti, jossa kehotetaan ihmisiä hidastelemaan kassajonoissa, koska olut on niin kallista. Tarkoituksena on kiinnittää päättäjien huomio tähänkin epäkohtaan. Protestille on ainakin siinä mielessä paikkansa, että alkoholivero nousi vuodenvaihteessa vahvojen juomien osalta 15 prosenttia ja mietojen eli oluenkin 10 prosenttia. Lisäksi uutta veronnostoa suunnitellaan Taloussanomien mukaan.

19.6.208 klo 14.46 Taloussanomat: Protestoi, hidastele kassajonossa

Hidastelu on nyt yhteiskunnallinen vaikutuskeino. Tänään on kuluttajien vuoro osoittaa mieltään.
Kuljetusyrittäjien alkuviikosta touhuama hidastusprotesti on saanut jäljittelijän. Kännyköissä alkoi torstai-iltapäivänä levitä viesti, joka kehottaa kuluttajia hidastelemaan tänään kauppojen kassajonoissa. Syykin tulee viestissä selväksi: olut on liian kallista. Protestin vaikutukset juhannuksen viettoon eivät ainakaan vielä näy kaupoissa.

***
Ostokset ja osa tavaroiden pakkaamisesta on hoidettu ja lähtö perinteistä sukujuhannusta viettämään aviomiehen sukulaisten luokse tapahtuu huomenaamulla. Luvassa on yhdessäoloa, saunomista, syömistä ja laulamista yömyöhään. Tulen tekemään juhannusväelle saunavihdat. Jos mietit, että mistä voisi lukea vihdan teko-ohjeet, niin täältä eli Suomen Saunaseura ry:n sivuilta: Vihdantekoa mestarin ottein.

Hyvää Juhannusta kaikille lukijoille, olette vierailleet blogissani jo 195,728 kertaa, kaunis kiitos!

4 vastausta artikkeliin “Hidastelua jonoissa juhannuksen kunniaksi

  1. Ja operaatttorit taputtavat pieniä karvaisia käsiään, kun tekstiviestit sinkoilevat ympäriinsä!

    Valoisaa keskikesän juhlaa sinullekin!

  2. Hyvää juhannusta! Ja kohta aion laittaa tekstiviestejä menemään minäkin. Niissä kehotetaan hidastamaan vauhtia juhannuksena ihan vain itsehoidollisista syistä. 🙂

  3. Hei Susupetal, OldGhost ja Liisa ja kiitos kommentoinnista!

    Toivottelen teille jokaiselle hyvää juhannuksen jälkeistä elämää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s