Appelsiinin tuoksua · Bloggaus · Blogispotti

Mitä teen verkossa?

Vierityspalkki 15.7.2008: Mitä Suomi tekee verkossa? -blogijuttu esitteli Yle.fi:n työryhmän tekemän Kymmenen sivustoa kaikille.

Mitä itse teen verkossa?

Kirjoitan blogia ja etsin tietoa. Surffaan siellä ja täällä joka päivä. Kyllähän sitä tulee kuukletettua ja verkkopankissa vierailtua ahkerasti. Kymppilistalta käytän melkeinpä kaikkia verkkosivuja, mutta Suomi24-sivustoa pyrin aktiivisesti vältettyä. Eniten käytän Wikipediaa. Tietosanakirjasivusto on korvannut täysin kodin hakuteokset. Nykyään viittaan aina Wikipediaan, jos lapset kysyvät jotain hankalaa 🙂

Blogilista, Blogispotti, WordPress, IS, IL, YouTube, Facebook, IMDb, Photobucket, Telkku.com, Ilmatieteen laitos ja Virallisten Linkkien Kokoelma ovat päivittäisiä vierailukohteita itselläni. RSSlukijani on auttanut paljon, koska sen avulla pystyn kahlaamaan lukemattomia blogeja ja lehtiä (338 tällä hetkellä) nopeasti. Sieltä löytyvät julkkisjuorut, uutiset hilavitkuttimista, ulkoministerin matkustelut, kuluttajien kokemuksia sekä Hallattaren, Halo Efektin, Johanneksen saaton, Mieto Marinadin, Obeesian sydämen, Omenapuun alla, Pienen Kakkupuodin, Sun Äitis ja SusuPetalin blogijutut, vain muutamia mainitakseni.

Paperiversiot sanomalehdistä ovat jääneet melkein kokonaan lukematta. Meille ei edes tule kotiin paperista sanomalehteä enää. Linkittämisestä on tullut niin automaattista, että muiden juttuja lukiessa etsii jatkuvasti linkkejä toisiin tiedonlähteisiin. WordPressin lisäksi on Twiki tullut tutuksi viimeisen vuoden aikana.

Osto- ja myyntisivuista olen käynyt ostoksilla vain Mentalwearin ja Lastenvaunukyltit.fi sivustoilla viime aikoina.

Jätin tämän jutun Vierityspalkkiin kommenttina, mutta taisin jäädä massiivisen linkityksen takia Akismet-roskasuodattimeen. Lähetin kommenttini uudestaan ja sanoin vastauksen: ”Identtinen kommentti on jo olemassa; taisit sanoa samat sanat jo aiemmin!” Eli osaan myös möhliä verkossa 😉

Mitä sinä teet verkossa?

6 thoughts on “Mitä teen verkossa?

  1. Asia korjattu ja kiitos hyvästä jatkosta artikkelille. Tuosta saisi ihan hyvän jatkoketjun tosiaan aikaiseksi, eli mitä sivustoja sitä itse kukin oikeasti käyttääkään.

  2. Hei PerttuT ja kiitos kommentoinnista sekä korjauksesta!

    Olen samaa mieltä, että mikäli toiset jatkavat tuota juttua, niin saamme kartoitettua suomalaisten verkkokäyttäytymistä. Aurinkoista viikonloppua 🙂

  3. Käyn päivittäin Blogilistan kautta lukemassa suosikkejani, joita on tällä erää ruksittuna 78 kpl (myös Appelsiinin tuoksua). Listauudistuksen myötä toistakymmentä vanhan blogilistan suosikkia lopetti listautumisen ja muutama taisi jäädä siirtymättä muuten vain, sillä muistaakseni minulla vielä keväällä oli hiukka toista sataa Blogilistan suosikkia (siinä vanhassa listassa yhdelle sivulle mahtui muistaakseni 50, ja mulla oli muutama tilaus vielä kolmannella sivulla. Nykyisessä listassa ei muuten enää ole yhtä helppo laskea tilausten määrää, kun nuo sivutukset puuttuvat).

    Sitten seuraan Google Readerilla n. 50 paikkaa (tässä luvussa ovat mukana ne vanhat tutut, jotka listautuivat veks Blogilistalta, mutta joiden blogista saa syötteen napsittua).

    Googlea käytän lots. Sähköpostia luen monta kertaa päivässä (työposti, henkkohtposti, Sun äitis -posti). Kunhan syksy taas koittaa, vietän Moodle-oppimisalustalla ohjauspuuhissa monta tuntia päivässä. Hiukka olen harjoitellut slidecastien tekemistä Slideshareen, ja ensi talven tavoitteena on ottaa haltuun podcastien tekeminen.

  4. Hei Sun äitis ja kiitos kommentoinnista!

    Innostun aina kaikesta uudesta, joten luen mielelläni muidenkin verkkotouhuiluista. Siitä voi oppia uutta, kun pääsee kokeilemaan uusia palveluja yms.

  5. Ajankäyttö järjestyksessä:

    -jaiku
    -friendfeed
    -greaderista blogit
    -yle, hesari, aamulehti, kaleva, hsb, kauppalehti, digitoday, taloussanomat
    -washington post, new york times, al jazeera, guardian
    -dailymotion
    -digg-, delicious- ja reddit- syötteet

  6. Hei sampsa ja kiitos kommentoinnista!

    Ajankäyttösi verkossa on mielenkiintoista, sain lisää vinkkejä, mihin suunnistaa seuraavalla nettisurffauskierroksella 😉

Jätä kommentti