Appelsiinin tuoksua · Iso · Pikkuinen · Sisäinen puhe

Ei ole mitään hätää

Hei Pikkuinen!

Täällä Iso vastailee sinulle, kiitos kirjeestäsi! Sitä oli kiva lukea. Tuntui kuin olisin luonasi. Istun keittiön pöydän ääressä ja nautin myöhäisestä aamupalasta. Kissat tuhisevat unissaan, toinen kenkälaatikossa ja toinen sohvalla. Juon teetä, vettä, appelsiinimehua, mangomehua ja luomumustikkamehua. Ulkona paistaa aurinko ja on kevät.

Kysyit isosta asiasta. Äitimme rakastaa meitä molempia. Hän ei vain osaa näyttää sitä meille merkityksellisellä tavalla. Pikkuisen äiti on sairas. Hänellä on omista lapsuuden traumaattisista kokemuksistaan johtuen aistiharhoja, hajanaista puhetta, harhaluuloja ja pelkoja. Äitiämme ei ole koskaan kunnolla tutkittu. Hän on sairaudentunnoton.

Isämme haluaa omista syistään suojella äitiä ja pitää hänet kotona. Isä on äidin omaishoitaja äidin tietämättä. Kaikki tietävät, että äiti toimii isälle omaishoitaja isän diabeteksen takia.  He hoitavat toisiaan ja ovat vuosikymmenten aikana hitsautuneet yhteen. Ei ole muita tapoja olla kuin heidän oma tapansa.

Pikkuinen, olet reipas tyttö, joka selviää monesta asiasta, eikä ole mitään hätää. Kun opit lukemaan, sinulle avautuu uusia maailmoja kirjojen avulla. Saat tietää, että me emme ole ainoita maailmassa, joiden äiti on sairas, isä herkkä ja ankara yhtä aikaa ja joilla on paha mieli.  Kaikesta selviää.

Olen sinun tukenasi ja apunasi aina. Laita vaikka käsi sydämesi päälle, niin tiedät minun olevan lähelläsi. Me olemme yhtä, Pikkuinen. Me olemme voittajia. Me selviämme mistä tahansa. Silitän tukkaasi, otan sinut syliini ja keinutan sinua hiljaa. Anna kyynelten tulla. Anna niiden vieriä poskillesi. Pyyhin ne pois hellästi. Ei mitään hätää, pikkuinen. Olet turvassa ja rakastavassa paikassa. Kukaan ei loukkaa sinua täällä. Ole rauhassa. Hengitä.

Lohduttavin terveisin, Iso ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s