Alkoholismi · Appelsiinin tuoksua · Avioero · Bloggaus · Nyt · Vastuullinen vanhemmuus

Matkaleskenä yksinhuoltajuutta hakemassa

Mies on tämän viikon työmatkalla ja kaikki kolme lasta ovat olleet kipeinä (flunssassa) tiistaista asti, tietysti. Onneksi pikkuisen korvat putkitettiin tammikuun alussa, joten korvatulehdukset ovat olleet 5 viikkoa pois. Kävimme lääkärissä tiistaina, joten saimme puhtaat paperit korvaputkituskontrollissa. Flunssavirus on nyt vain iskenyt meidän perheeseen. Pieni on päiväunilla, joten pääsin hetkeksi koneelle.

Tällä viikolla olen hoitanut lasten sairastumisten ohella isompien lasten asioita osallistumalla vanhempainiltaan, kahdesti peräkkäisinä päivinä kadonneen kännykän etsintään sekä yksinhuoltajuuden hakemiseen vedoten exän alkoholismiin ja linnatuomioon. Exä suostui jo puhelimessa, että hän allekirjoittaa vapaaehtoisesti paperit, kun niiden allekirjoittamistilaisuudesta tulee tieto hänelle. Uskon tähän lupaukseen kuitenkin vasta sitten, kun minulla on allekirjoitetut yksinhuoltajuuspaperit kädessäni. Hän oli hyvin hämmästynyt, kun soitin hänelle pitkästä aikaa. Olimme viimeksi puhuneet puhelimessa viime vuoden toukokuun lopulla. Emme ole nähneet kohta kahteen vuoteen. Hän puhkesi itkuun ja kehui minut ihanaksi ihmiseksi, kun soitin hänelle. Itse hän olisi soittanut jo monta kertaa, mutta hän oli häpeissään rattijuopumustuomiostaan. Päätin puhelun alussa, että en korota ääntäni, enkä syytä häntä mistään, koska minun piti ystävällisellä puheella saada hänet ymmärtämään, että tarvitsen yksinhuoltajuuden. Vankilasta käsin on aika vaikeata hoitaa yhteishuoltajuutta. En saa lapsille esim. passeja hankittua ilman exän allekirjoitusta, koska meillä on yhteishuoltajuus. Koulua varten pitää jatkuvasti allekirjoittaa papereita, joten arjen pyörittäminen on helpompaa yksinhuoltajana. Kun exä sai minulta kolmasti puhelimessa lupauksen, että tämä sopimus ei vaikuta tapaamisiin, niin hän suostui luopumaan yhteishuoltajuudesta. Enhän minä voikaan lainkaan mukaan estää häntä tapaamasta lapsia, kunhan ne vain ovat valvottuja tapaamisia. Tiedän, että exällä ei ole koskaan ollut taitoja hoitaa virallisia asioita, koska sitä varten hänellä on aina ollut äiti tai vaimo. Siksi näitä tapaamisia ei ole vieläkään järjestetty. Odotan, että hän todella haluaa sitä itse ja laittaa asian vireille. Puhelimessa hän kyllä vakuutteli rakastavansa ja kaipaavansa lapsiaan (mikä varmasti on totta), mutta kuningas alkoholi vie miestä liikaa. Ehkä hän ryhdistäytyy, mutta pidän sitä erittäin epätodennäköisenä. Nyt hän odottaa tietoa, että koska ja mihin hän menee linnatuomionsa istumaan.

Pari päivää meidän puhelun jälkeen sain kuulla, että hän on mennyt vanhempiensa luokse toiselle paikkakunnalle, joten lastenvalvojan kutsu papereiden allekirjoittamiseen varmaan odottaa häntä eteisen kynnyksellä. Noh, odotellaan nyt sitten…

Blogilistalla on tapahtunut muutoksia. Olen 13400 suomalaisen blogin joukossa sijalla 1000. Onpas se mukavan pyöreä luku : ) Kiitokset lukijoille!

7 vastausta artikkeliin “Matkaleskenä yksinhuoltajuutta hakemassa

  1. Onnea matkaan!
    Mun lapset ei matkusta mihinkään, mut niitten pitää matkustaa isälleen saadakseen sen nimmarin joka kevät kouluun. Kiusallista lapsille, koulun opettajalle sekä vanhemmille, mutta isä ei luovu oikeuksistaan.

  2. Hei Maire ja i sekä kiitokset kommentoinnista!

    En ole vielä saanut käsiini allekirjoitettuja yksinhuoltajuuspapereita. Ehkä se johtuu siitä, ettei paperit ole edenneet byrokratiaviidakossa eteenpäin. En ole tavoittanut omaa lastenvalvojaa, koska hänellä on vaihtelevat ja lyhyet puhelinajat. Exän kunnassa toimivaa lastenvalvojaa olen myös yrittänyt tavoitella, mutta en ole onnistunut. Kukaan muu samassa virastossa ei tietenkään tiedä tästä asiasta mitään. Exä ei ole saanut kutsua saapua allekirjoittamaan papereita. Linnatuomio lähestyy, joten tässä tulee kohta kiire saada asia kuntoon ennen sitä. Sitten exä onkin useamman kuukauden pois. Harmittaa tämä koko kuvio!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s