Appelsiinin tuoksua · Avustus · Juhlapyhät · Vastuullinen vanhemmuus · YouTube

Hyvää Uutta Vuotta 2008 lupauksien ja lahjojen kera!

Täällä lapsiperhe valmistautuu uuden vuoden vastaanottamiseen pienimmän sairastaessa (taas) korvatulehdusta. Onneksi korvalääkäri antoi lähetteen korvien putkitukseen, joten toivottavasti tästä korvatulehduskierteestä nyt sitten päästään eroon. Pääsemme normaaliin arkeen, jossa pieni on hoidossa päiväkodissa, isommat lapset opiskelevat koulussa ja vanhemmat käyvät töissä. Itselleni toivon ensi vuoden myötä omaa aikaa sekä samoja asioita kuin äitienpäivän alla.

Laulujen sanojen
esillepanosta

Googletin laulujen sanoja netistä ja päädyin Rockweb-sivustolle. Sieltä tuli esiin tietoa, jonka mukaan laulujen sanojen levitys Internetissä on toistaiseksi laitonta. Kyse on tekijänoikeuksien tulkinnasta. Asiasta on olemassa eräänlainen »ennakkotapaus», josta on kerrottu Turun Sanomien 10.4.2002 julkaisemassa jutussa. Suosittelen jutun lukemista Rockweb-sivustolta. Olen tätä asiaa pohdiskellut monesti ja keskustellutkin siitä viimeksi kesäkuussa Uusia blogitaitoja – jutussani.

Etsin vastaavaa tietoa myös Finlexin, Kopioston ja Teoston sivuilta. Teoston usein kysyttyä – Internet ja mobiili -kohdasta löysin vastauksen:

”Onko sanoitusten ja sointumerkintöjen julkaiseminen nettisivuilla luvallista?
Nuottien ja laulujen sanojen julkaisemiseen verkossa pätevät samat säännöt kuin muuhunkin julkaisemiseen: siihen pitää saada oikeudenomistajien lupa. Jos teos on kustannettu, luvan myöntää kustantaja, muussa tapauksessa tekijä.”

Lupaukset
ja lahjat

Täten uuden vuoden lupauksena ilmoitan, että Appelsiinin tuoksua -blogistani ei enää löydy laulujen sanoja.

Tässä uuden vuoden 2008 (toisenlainen) lahjani kaikille lukijoille: vuohi Kirkon Ulkomaanavusta, olkaa hyvä!

Innostuksen vuohikampanjaan sain Jäniksenselkäläisen kirjallisuuden seura -blogin vuohia! vuohia! vuosia! -kirjoituksesta.

Mukana tähän mennessä seuraavat blogit – klikkaa ja edistä vuohiasiaa:

Jäniksenselkäläisen Kirjallisuuden Seura
Aaltoja (Meri)
Iisin hirnuntaa arjessa
Tarun blogi (kirjailija Taru Väyrynen)
Helsingin Sanomien lukupiiri (Kirsi Piha)
Privaattidosentti (kirjailija Jukka Laajarinne)

Edit 4.1.2008: Tänään ylittyi 100,000 lukijaklikkauksen määrä. Kiitokset kaikille lukijoille!

Joulupukin vuohibisnes tuplaantui
Markkinointi&Mainonta 4.1.2008

Kirkon Ulkomaanavun (KUA) toisenlaisten lahjojen myynti lähes tuplaantui viime vuonna.

Suomalaiset hankkivat KUAn kautta toisenlaisia lahjoja noin 1,7 miljoonalla eurolla. Myynnistä 600 000 euroa syntyi joulukuun kahdella viimeisellä viikolla. Viime vuoden aikana KUA kauppasi yhteensä 50 000 lahjaa. Suosituin lahja oli vuohi. Suosikkeja olivat myös puuntaimet, koulupuvut ja kanat. Suomalaiset ovat ottaneet omakseen eettiset lahjat. Kirkon Ulkomaanapu sai jälleen paljon positiivista palautetta lahjoittajilta siitä, kuinka toisenlaiset lahjat ratkaisevat lahjahuolet hyödyllisellä tavalla. Toisenlaisen lahjan kuluprosentti oli viime vuonna reilut 13 prosenttia.

9 vastausta artikkeliin “Hyvää Uutta Vuotta 2008 lupauksien ja lahjojen kera!

  1. Kurjaa että teillä sairastetaan – etenkin tuota monelle lapsiperheelle aivan liian tuttua kurjaa korvatulehduskierrettä – mutta onneksi kuulostaa siltä, että valoa näkyy tunnelin päässä. Paljon onnea ja terveyttä teille tulevaksi vuodeksi 2008!

  2. Muistan muutaman vuoden takaa suomalaisen saitin, jolla oli todella paljon nimenomaan suomalaisia laulunsanoja, ja niitä oli kiva aina joskus plarata. Sitten touhusta tuli kuulemma laitonta, ja saitti katosi (tai ainakin ne sanat..) =/

    Mun mielestä on aivan järjetöntä, että laulun sanoja ei muka saisi laittaa nettiin – eihän pelkkien sanojen mukana tule musiikkia, eli joka haluaa kuunnella laulun, joutuu silti ostamaan sen (kukaanhan ei toki imuroi laittomasti…).

    Tietty laulujen sanoja voi tavallaan verrata vaikka runoihin, mutta niillä on kuitenkin eroa, kun runo on oma kokonaisuutensa, eli jos runoutta laittaa nettiin, niin harvempi ostaa sen runokirjan, jos runot voi lukea ilmaiseksi. Laulun sanat kuuluvat kuitenkin joka tapauksessa monille ilmaiseksi, kun esim. työpaikoilla soi radio, jne. Eli miksei niitä samoja sanoja voisi sitten laittaa myös nettiin, kun itse musiikki olisi kuitenkin hankittava erikseen? (Moni saattaisi jopa lukea laulujen sanoja ja niiden perusteella ostaa musiikkia, jota ei olisi muuten ostanut! Ainakin itse voisin kuvitella joskus ostavani suomalaista musiikkia, jos sanat miellyttäisivät – mielestäni useimmat suomenkieliset sanoitukset ovat korneja, enkä ikimaailmassa ostaisi ns. sokkona tuoreempaa suomalaista musiikkia. Tuo sanoitusten jakamisen laittomuus siis oikeasti vähentää potentiaalista myyntiä.)

    Vaikka olen asian laittomuudesta (Suomessa) tietoinen, niin asun itse muualla ja domainini on myös muualla, eli jos sattuu huvittamaan, niin aion ihan rauhassa postittaa netissä myös suomalaisten laulujen sanoja. Repikööt hiuksensa.. heh..

    Mutta hyvää uutta vuotta!! =D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s